U.S. Department of Homeland Security
U.S. Citizenship and Immigration Services
Office of the Director (MS 2000)
Washington, DC 20529-2000
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August 12,2016

Ava Hill

Chief

Six Nations of the Grand River
1695 Chiefswood Road

P.O. Box 5000

Ohsweken, Ontario NOA 1M0

Dear Ms. Hill:

This is in response to your June 26, 2016 email request that U.S. Citizenship and _
Immigration Services (USCIS) provide you with written confirmation that First Nations citizens
from Canada are not required to obtain a green card if they wish to work or live in the United
States.

For clarification, anyone seeking to benefit from Section 289 of the Immigration and
Nationality Act (INA) must first establish, by the submission of documentary evidence to the
Department of Homeland Security, that he or she meets all statutory requirements of INA § 289,
including the 50 percent American Indian blood quantum requirement. An individual who
establishes that he or she meets these requirements may live and work in the United States.
Moreover, if such an individual also maintains his or her principal residence in the United States
since entry, he or she may also request lawful permanent resident status (but is not required to
do). See Title 8, Code of Federal Regulations § 289.2.

For additional information, please visit our website at https://www.uscis.gov/green-
card/other-ways-get-green-card/green-card-american-indian-born-canada. Should you require
any additional assistance, please do not hesitate to contact me.

Sincerely,
7 %‘ /: .

Leén Rodriguez
Director
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